Mikkel Flor - konstitueret sognepræst

Mikkel Flor - konstitueret sognepræst 1. september til 30. november 2022

 

Mikkel Flor præsenterer sig selv:

Normalt plejer jeg at sige - at det eneste der mangler - er de små øer. Født på Frederiksberg i København. Gået i skole og på gymnasium på Fyn. Studeret i Århus og gift med en vestjyde, min kone Laila. Og nu Lolland, vistnok Danmarks fjerdestørste ø. Hvad bliver mon det næste? Det er ikke til at vide. De små øer? Faktum er, at jeg blev  tilbudt et vikariat på i alt 7 måneder. De første 4 som vikarierende sognepræst i Halsted og Avnede sogne. De sidste i Rudbjerg pastorat. Det var en stor beslutning.

Egentlig havde jeg afskrevet folkekirken. De første oplevelser med kirken tyngede lidt for meget til den ene side. Så kom jeg til at arbejde på asylcenter, blev pædagogmedhjælper, var på en tyggegummifabrik og endelig gravermedhjælper og kirketjener. Lidt af hvert som man siger. Men så ringede telefonen. Og nu er jeg her, har lejet to værelser i den gamle præstegård i Vindeby med venlig tilladelse fra menighedsrådet der. Det betyder, at der går et stykke tid indimellem gensynene med familien. Men det går. Jeg har ikke mødt andet end imødekommenhed og ligefremme, positive mennesker herovre - og så den skønne natur. Frøer i baghaven, et snøftende pindsvin i buskene ved siden af trappen og harer der skuler nysgerrigt, når de krydser gårdspladsen, og fasaner der mener, de ejer det hele. Fuglesangen minder mest om at stå i en stor koncertsal. På en gåtur forstyrres af og til et rådyr. Så hvad mangler der her? Skal der mangle noget? Jo. Man kan da altid finde noget.

Så hvorfor ikke:

'Alle gode gaver de kommer ovenned. Så tak da Gud, ja, pris dog Gud for al Hans kærlighed.' (DDS 730).

Og hvis man ikke ved det - der er næsten altid åbent i kirken. I hver tilfælde et eller andet sted - en eller anden søndag. Hvor man får underholdning og kan nyde uden at yde. Det er da et godt tilbud, som selv Dynelarsen ikke kunne gøre bedre. De' gratis. Og er man virkelig 'heldig' - mærkes af og til et stykke af himlen.

Med mange venlige hilsner

Mikkel Flor

 

Kontaktoplysninger

  • Rudbjerg pastorat
  • Sognepræst Henrik Gade Jensen
    Stenvadsvej 4
    4983 Dannemare

  • Telefon: 54 94 41 80 / 30 58 57 00
  • Email: hgj@km.dk