Foredrag

Nasar Khader

 

Tidligere foredrag:

September 2022 i Gloslunde Kirke 

'Kristendommen ifølge Nasar Khader'

Folketingspolitiker, forfatter og debattør Naser Khader fortalte om sit syn på  kristendommen. Khader har studeret både islam og kristendom og skrevet en lang række bøger om religionernes forskellighed og praksis. Han betegner sig selv som kulturmuslim. Khader er kendt for sit opgør med islamisme og radikal islam, og det har også haft mange personlige konsekvenser. Naser Khader er i 25 år blevet beskyttet af livvagter fra PET døgnet rundt.

 

2020/2021

Fortællende foredragsserie Europas vigtigste ideer fra Antikken til i dag i Gloslunde Præstegård med sognepræst Henrik Gade Jensen. 

I en række levende foredrag fortalte Henrik Gade Jensen om Europas kulturhistorie og den vigtigste filosofi, teologi, kunst og litteratur, som har påvirket os op til i dag og op gennem historien. Det drejede sig mest om guds- og verdensforestillingen, som så viste sig i kunsten og politikken. Det var svært og tungt stof, for historien er dyb og kompliceret og giver flere spørgsmål end svar. Men det blev i fortællende og forståelig form, hvor alle kunne være med uden særlige forudsætninger.

De 8 foredrag var:

1) De 3 epoker: Oldtiden, middelalderen og moderne tid.

2) Antikkens verden - Platon og Aristoteles.

3) Kristendommen og dens møde med græsk kultur.

4) Kirkefaderen Augustin og Roms fald.

5) Middelalderen.

6) Reformationen.

7) Naturvidenskab og oplysning.

8) Det moderne samfund.

Foredragene var inspireret af og også svar på den tidligere pave Benedikt XVIs forståelse af kristendommens placering i Europa.

 

Kontaktoplysninger

  • Rudbjerg pastorat
  • Sognepræst Henrik Gade Jensen
    Stenvadsvej 4
    4983 Dannemare

  • Telefon: 54 94 41 80 / 30 58 57 00
  • Email: hgj@km.dk